#2 – TRE DYGN I SÄLEN // MITT BARNDOMSPARADIS

_DSF1094

_DSF1074

Ni som har åkt en del utförsåkning innan vet att det inte är en självklarhet med lagom mjukhårda backar med ett tunt lager lättsnö, strålande solsken och temperatur runt 0-graden. Vi lyckades träffa in denna perfekta kombo under våra två skiddagar. Fjärilar i magen och hjärtat hoppar över något slag påväg upp i liften inför första åket. Hög puls, skakiga ben och endorfinrushar efter första åket. Första åket på två år. Kan romantisera det här tusen gånger om, men fan, jag visste inte att jag skulle uppskatta det så här mycket efter mitt längsta uppehåll någonsin.

Första skiddagen var vi i Lindvallen och åt lunch på ett nytt ställe som serverar pizza och asiatiskt. Vegetariskt utbud verkar fortfarande vara så himla krångligt att fixa till dessa typer av svensson-turist-ställen, så vi köpte vegetariska dumplings. Blev serverade några sliskiga dumplings i en take away-plastlåda som smakade urk. Jag kan lätt få ångest över att ha slösat pengar på något riktigt onödigt, så för att väga upp den dåliga lunchen under fredagen åkte vi upp till Lyktan på Hundfjället under lördagen. Alltså mmhm, kantarellsoppa med vitlöksbröd, gnocchi med massa grönsaker och lättöl blandat med sprite. Det + finfin utsikt gjorde gott för gårdagens besvikelse.

_DSF1106_DSF1118

_DSF1127

Solned/uppgångarna under vistelsen i Sälen var ju bara helt störda. Ljuset faller alltid så annorlunda i fjällen, tycker jag. Dricka morgonkaffet och spana ut över skogen från stugan medan solen går upp. Börja förbereda frukosten innan han har vaknat.

_DSF1061

_DSF1066

_DSF1051SZ2B0449

Gillar han den där. Fin människa i mitt liv.

_DSF1199

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

KATEGORIER

ARKIV