2017 RECAP

Hur sammanfattar man ett år som 2017? Ett år fyllt med så kraftiga ups and downs att jag knappt hunnit med allt däremellan. Samtidigt som ångest och meningslöshetskänslor har hämmat mig på allt jag möjligtvis kan känna, som har ruckat på mina allra mest basala beteendemönster. Under 2017 fick jag återigen en påminnelse om att det inte är resorna, framgång i karriären och saldot på kontot som gör mig hel och lycklig. Jag kan dräneras av ångest dagen efter jag fått besked om ett drömuppdrag eller när jag befinner mig på andra sidan jorden, på en paradisö. Ångesten tar inte hänsyn till sånt. Inte riktigt den uppfattningen man får av sociala medier va? På samma sätt kan jag känna mig lyckligast i världen när jag ytligt sett inte har förutsättningar för det – det är där vi har livet. Så trots 7 utlandsresor under året och själva faktumet att jag just nu jobbar med det jag drömt om i flera år, är det inte det som får mig att vilja finnas till – och jag måste säga att det är en jävla befrielse att inse det redan nu, så jag inte hinner lägga hela mitt liv i dessa ytliga saker. Däremot är det självklart en fet bonus. Det jag mår som absolut bäst av är att vara 100% ärlig mot mig själv, för visst gör vi rätt mycket bara för att man borde göra det? Jag hade mitt bästa nyårsfirande någonsin i år – firade med en av mina absolut bästa vänner och hennes syster, men förutom det kände jag inte någon som var med på festen. Hann knappt bli onykter och drog hem själv innan klockan 2 för jag kände mig bara så nöjd och färdig med kvällen. Somnade till några avsnitt Modern Family och med ett lugn i kroppen och utan tryck över bröstet. Hur som helst, 2017 har varit det bästa året på många sätt, också ett av de åren som varit mest präglat av ångest. Jag är fylld med hopp och motivation iallafall – och det är det absolut viktigaste för mig.”

Så skrev jag den 1 januari 2018. När jag ser på alla bilder från året kan jag bara säga wow. Det har varit helt fantastiskt och jag har aldrig rest så mycket eller gjort så roliga och häftiga jobb. Utåt sett så har det här varit mitt livs bästa år, men så har det inte känts inuti. Jag vet fortfarande inte vad det är, men något skaver så fruktansvärt i mig. Men dessa saker får mig iallafall att hålla mig uppe på ytan, önskar så att 2018 kommer vara ett bättre år för mig psykiskt. Säger inte att jag mådde dåligt hela 2017, självklart har jag många guldstunder och har haft både riktigt kul och känt mig lycklig.

Här kommer en sammanfattning, bildmässigt, över mitt 2017. Detta är mycket för min egen del, det är fantastiskt att kunna kika tillbaka på sina år, speciellt när jag har rätt dåligt minne och lätt glömmer borta en hel del. 

Barcelona-kajsacharlotta

Barcelona – mars
Jag var otroligt trött på vinterdeppen, kände ingen motivation för livet och fick lite panik av den grå vardagen. Bokade en flygbiljett för 488 kr till Barcelona och åkte iväg ensam i några dagar. Träffade Emilia och Linnea som råkade vara där samtidigt, sån lycka över det!

Usa-kajsacharlotta

Roadtrip i USA – juni
I juni åkte jag på en resa som hade planerats i ett år. Jag och min bästa vän Sara-Pia åkte till Kalifornien i 2,5 vecka för att bila mellan LA och San Francisco och Yosemite. Häftigaste, knäppaste, sjukaste och roligaste resan i mitt liv. Panik över eventuella bensinstopp mitt ute i ingenstans, feber i 40-gradig värme, panikångestattacker, vackraste vyerna någonsin, ragg i SF och sjukaste utekvällen i våra liv kan nog sammanfatta den resan.

Flen-kajsacharlotta

Stugan i Flen med Petra
Lagom till att jag sa upp mig på Carlings åkte jag till Flen i några dagar för att hänga med Petra och Klara i Petras mammas stuga. Insåg snabbt att jag måste skaffa mig en sommarstuga. Det var flera år sedan jag kände sån sommarkänsla – vi hade varken el, rinnande vatten eller fungerande kylskåp. Verkligen basic living, men det var otroligt skönt att komma bort på det sättet.

Tiveden-kajsacharlotta

Tiveden
Mammas morsdagspresent till Tiveden. Vi bodde i en supermysig stuga nere vid Ösjönäs, red och vandrade i Tivedens trollskog. Andra gången jag är där, älskar stället!

Amsterdam-kajsacharlotta

Amsterdam – augusti
50-årsresa till Amsterdam med familjen. Otroligt vacker stad, gick konstant runt och var fascinerad över arkitekturen och smått obekväm med red light district.

brollop2017

Bröllopsfotograf för tredje året
Fotade 7 bröllop runt om i Sverige. Detta är bland det absolut roligaste och jobbigaste jag vet. Otroligt ärofyllt, älskar hur känslorna är huvudingrediensen för dessa dagar. Söndagarna efter alla bröllop kan jämföras med en galen utekväll, därav fenomenet ”bröllopsbakis”.

Aosta-kajsacharlotta

Aosta
Grät av lycka när min dåvarande absolut högsta dröm gick i uppfyllelse – jag skulle få åka till Italien och göra mitt första betalda resejobb. Åkte till Alperna med 3 andra journalister/redaktörer och fotade stämningsbilder till ett reportage om Aosta, med fokus på mat och vin. Jag var ju självklart mer fast i den otroliga naturen, men hela upplevelsen var så cool och jag är så glad att jag fått göra det.

kajsacharlotta-bali

Bali
Denna resa ger mig så mycket olika känslor. Otroligt tung psykiskt, men min viktigaste resa någonsin. Bland det viktigaste jag någonsin gjort överlag. Jag åkte alltså själv till Bali för att vara där i 6 veckor. Blandade lite jobb med semester. Kommer skriva ett längre inlägg om resan senare.

Alesund-kajsa

Ålesund
Avslutade året på det bäst tänkbara sättet – med min andra bästa vän i Ålesund. Kajsa bor och jobbar i Ålesund och jag har varit där en gång tidigare under sommaren – så jag visste vad jag hade framför mig. Firade in nya året där och kände mig så lugn och nöjd med att 2017 var slut.

Vi kör en sammanfattning för hela året:

Bra saker med 2017:
Sa upp mig från min fasta tjänst på Carlings lagom till augusti och har hittills klarat mig i 5 månader utan att få in lön på kontot den 25e.
Reste ensam och hanterade det som världens enklaste grej även fast jag trodde att det skulle vara tufft och ensamt.
Gjorde mitt första betalda resefotojobb.
Lärde mig mer om min ångest och hur jag ska hantera det.
Fotade 7 bröllop, 8 events och en massa andra roliga jobb.
Befann mig totalt 11 veckor utomlands under 7 olika resor: 3 dagar ensam i Barcelona när jag inte stod ut med vinterSverige, roadtrip i Kalifornien (LA, SF och Yosemite) med min bästa vän, 50-årsresa till Amsterdam i 1 vecka med familjen, fotojobb till Italienska alperna i 4 dagar med RES, ensamresa i 6 veckor till Bali, Lombok och Singapore, Tallinn med mamma innan jul och 1 vecka i Ålesund över nyår med min andra bästa vän.
Utöver ovanstående resor var jag även i Sälen för skidåkning och i Tiveden för ridning och vandring. Två favvoplatser i Sverige!

2017 blev det mycket resor och kanske ingen riktig rutin i vardagen. Det saknar jag väldigt mycket, och hoppas att 2018 blir lite mer stabilt på det planet. Resesuget har lugnat sig lite och jag ser fram emot att hitta en skön struktur för att ha en bra vardag kombinerat med jobb. Är väldigt taggad på det kommande året som egenföretagare, har mycket spännande framför mig och jag vet aldrig riktigt hur det ska gå – lite läskigt men det är också det som är charmen med att driva eget.

Jag har gjort en mer ingående och privat sammanfattning över året för att minnas, väldigt fin sak att titta tillbaka på i framtiden. Som jag nämnt innan har jag väldigt dåligt minne och glömmer lätt bort vad jag gjort, så det betyder mycket för mig att ha kvar de minnena i text och bilder. Denna har jag givetvis för mig själv och jag rekommenderar alla att göra det. Det får mig att lyfta alla fina saker från året, men också minnas och framförallt lära mig av misstag och motgång.  Jag tror att det är nyttigt iallafall, jag kan lättare släppa saker och gå vidare när jag fått ner det i text.

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

KATEGORIER

ARKIV